Pers

Ypra, een ode aan familie- en brouwtraditie

12/06/2023

Omer Vander Ghinste heeft er een nieuwe telg bij: Ypra. Na OMER. en Tripel LeFort is dit hoppige blonde bier van hoge gisting met nagisting op de fles het derde familiebier van de brouwerij. Het design werd uitgewerkt door Edouard Vermeulen, oprichter van het Belgische modehuis NATAN. En dat is niet toevallig, want hij is zowel de zoon van de laatste brouwer van Ypra als de neef van Omer Jean Vander Ghinste. Dit nieuwe bier is een ode aan een familie- en brouwtraditie die teruggaat tot 1836.

Ypra: Een historisch bier herrezen door passie en samenwerking

Een stukje geschiedenis komt opnieuw tot leven in de vorm van Ypra, een bier dat zijn oorsprong vindt in de Ieperse Brouwerij Vermeulen. Het verhaal van Ypra begint in 1836 toen het voor het eerst werd gebrouwen door de familie Vermeulen. Na decennia van stilte en een overname in 2021 door Omer Vander Ghinste wordt Ypra nu opnieuw tot leven gebracht. Het is een samenwerking tussen Edouard Vermeulen, zoon van de laatste brouwer Charles Vermeulen, en Omer Jean, CEO van Omer Vander Ghinste, die het bier een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van beide families geeft. Omer Jean is een nakomeling van de familie Vermeulen via zijn grootmoeder. Een prachtige samenloop van omstandigheden waarbij het verloren gegane erfgoed wordt herontdekt en voortgezet.

Nauwe samenwerking tussen twee neven

Bij het herlanceren van Ypra speelt Edouard Vermeulen, oprichter en eigenaar van het gerenommeerde Belgische modehuis Natan, een cruciale rol. Naast zijn succesvolle carrière in de modewereld heeft Edouard zich ook toegelegd op het herstellen van zijn familie-erfgoed. Zijn betrokkenheid bij het design en de vormgeving van Ypra is van onschatbare waarde. Met de samensmelting van de passie voor brouwen en de expertise in design brengen Edouard Vermeulen en Omer Jean een eerbetoon aan de geschiedenis van hun familie's.

Een nieuw hoofdstuk voor Ypra

Dit bier, met zijn diepe historische wortels en vernieuwde vormgeving, belooft een waar genot te zijn voor zowel bierliefhebbers als kenners. Ypra, een verfijnd blond bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Dit bier typeert zich door zijn zachte, frisse en fruitige smaak, perfect in balans met een lichte bitterheid. Met een alcoholpercentage van 6% biedt Ypra een aangename drinkervaring voor liefhebbers van ambachtelijke bieren. Laat je verleiden door de subtiele charme van Ypra en ontdek een nieuw favoriet bier. Ypra is niet alleen een bier, maar een symbool van erfgoed en de kracht van samenwerking tussen families met een gedeelde passie.

Ontdek hier alles over ons nieuwe bier.