OMER. packshot - bottle + glass 2021 web

OMER. Traditional Blond

Bier van hoge gisting met hergisting op fles

Alcoholvolume: 8,0%

Aanbevolen schenk temperatuur: 4-6°C

Inhoud fles: 33cl / 75cl

Smaak: Vol en fruitig, bittere afdronk

Geur: Gist, mout, citrus

Uitzicht: Goudgele kleur, dunne witte kraag

OMER. Traditional Blond is een overheerlijk bier van hoge gisting met hergisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept. OMER. dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de zorgvuldig geselecteerde grondstoffen zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en drie aromatische hopsoorten uit Tsjechië, Slovenië en Duitsland

Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt OMER. vooral op door zijn goudgele kleur en een alcoholpercentage van 8%.

OMER. won de gouden medaille op:
- European Beer Star Awards (2009)
- World Beer Cup (2010)
- Brussels Beer Challenge (2013)
- World Beer Awards (2015)
- Brussels Beer Challenge (2019)

           

Koop OMER. Traditional Blond op onze webshop.

Tip: Drink OMER. zo vers mogelijk en bewaar de flessen rechtopstaand in een koele, donkere ruimte.Schenk het bier langzaam en liefdevol om ten volle van zijn hoppige frisheid te genieten. Laat daarbij een gistfond van ongeveer 1 cm in de fles. Bekijk hieronder de instructievideo!

OMER. serveren

OMER. Traditional Blond wordt met liefde gebrouwen, en moet dus ook met liefde worden ingeschonken! Ontdek hier hoe u dit heerlijke bier op een perfecte manier inschenkt.

OMER. Traditional Blond bestaat ook in flessen van 75 cl. De perfecte maat voor recepties, als je eens wat anders wilt serveren dan cava of schuimwijn! 

Omer Vander Ghinste

Brandglasramen

Toen Omer Vander Ghinste in 1892 begon met brouwen, bestonden merknamen nog niet. Om zijn bieren te promoten liet de brouwer daarom het opschrift ‘Bieren Omer Vander Ghinste’ aanbrengen in de brandglasramen aan de cafégevels. Een slimme zet, met een onverwacht effect.

Omer Vander Ghinste

5 generaties

Het vervangen van die authentieke ramen bij elke generatiewissel zou de brouwerij immers veel geld kosten. Daarom koos hij voor een originele en duurzame oplossing: voortaan zou elke eerstgeboren zoon ‘Omer’ worden gedoopt. Een traditie die op vandaag, 5 generaties verder, nog steeds in ere wordt gehouden.

Omer Vander Ghinste

Inspiratie

De authentieke glasramen? Die zijn nog steeds in het straatbeeld te bewonderen en dienden bovendien als inspiratie voor de look van OMER. Traditional Blond!