packshot omer brut nature + glas (Large)

Brut Nature

Limited Edition 2020

Alcoholvolume: 7%

Aanbevolen schenk temperatuur: 7-8°C

Inhoud fles: 75 cl

Smaak: Droog, bitter, fruitig

Geur: Fruitig, kruidig & hoppig

Uitzicht: Koperkleurig, vaste schuimkraag

Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gisten (Brettanomyces) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden.

Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak.

De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 8 weken.

Tip: probeer 6 flessen Brut Nature te bemachtigen. Degusteer een fles en bewaar de andere 5. Zo proef je jaar na jaar het effect van de wilde gist op de smaak. Een aanrader!

Verkooppunten Brut Nature

Brut Nature 2020 is momenteel enkel verkrijgbaar in Café De Sportwereld in Bellegem, vlak naast brouwerij Omer Vander Ghinste.

OMER. Brut Nature

5 hops

Bij het brouwen van OMER. Brut Nature gebruiken onze brouwers maar liefs 5 hopsoorten, waarvan 2 tijdens de 'dry hopping'. Dry hopping is een techniek om extra aromatische oliën uit hop in bier op te lossen. Hiervoor wordt de hop toegevoegd tijdens de lagering.

OMER. Brut Nature

5 generations

Met de komst van de 5de generatie Omer Vander Ghinste, en in samenwerking met de brouwmeesters, kwamen ook nieuwe ideeën en creativiteit in de brouwerij. Het resultaat daarvan is onder andere dit unieke brouwsel OMER. Brut Nature.

OMER. Brut Nature

5 years

OMER. Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles. Zeer jong bier wordt gekenmerkt door een boeket van verse hop, met een fruitige noot en een uitgesproken bitterheid in de smaak. Naar mate het bier ouder wordt komt het Brett-karakter meer naar boven.