Brut Nature 2021 75cl + glas

Brut Nature

Limited Edition

Alcoholvolume: 7%

Aanbevolen schenk temperatuur: 7-8°C

Inhoud fles: 75 cl

Smaak: Droog, bitter, fruitig

Geur: Fruitig, kruidig & hoppig

Uitzicht: Koperkleurig, vaste schuimkraag

Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gist (Brettanomyces) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het bier evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden (rechtopstaand in een koele ruimte).

Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, zacht bitter bier met een fijne nasmaak.

De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 3 maanden

Tip: probeer 6 flessen Brut Nature te bemachtigen. Degusteer een fles en bewaar de andere 5. Zo proef je jaar na jaar het effect van de wilde gist op de smaak. Een aanrader!

Verkooppunten Brut Nature

Brut Nature is verkrijgbaar op onze webshop www.omershop.be of bij de gespecialiseerde drankenhandel.

Klik hier voor een overzicht van verkooppunten.

Brut Nature

5 hops

Bij het brouwen van Brut Nature gebruiken onze brouwers maar liefs 5 hopsoorten, waarvan 2 tijdens de 'dry hopping'. Dry hopping is een techniek om extra aroma's uit hop in bier op te lossen. Hiervoor wordt de hop toegevoegd tijdens de lagering. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter extra naar voor.

Brut Nature

5 generations

Met de komst van de 5e generatie Omer Vander Ghinste, en in samenwerking met de brouwmeesters, kwamen ook nieuwe ideeën en creativiteit in de brouwerij. Het resultaat daarvan is onder andere dit unieke brouwsel Brut Nature.

Brut Nature

5 years

Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles. Zeer jong bier wordt gekenmerkt door een boeket van verse hop, met een fruitige noot en een uitgesproken bitterheid in de smaak. Naar mate het bier ouder wordt komt het karakter van de wilde gist (Brett) meer naar boven. Brut Nature kan je minstens tot 5 jaar laten rijpen in de fles.