LeFort packshot - bottle + glass 2021

LeFort

Complex, donker degustatiebier van hoge gisting

Alcoholvolume: 10%

Aanbevolen schenk temperatuur: 8-10°C

Inhoud fles: 33cl / 75cl

Inhoud vat: 20L

Smaak: Fruitig, zoet, chocolade, karamel

Geur: Geroosterde, donkere mout

Uitzicht: Donkere, roodbruine kleur

LeFort is een complex, donker bier van 10% alcohol met zoete, fruitige en zachte toetsen. De bleke en geroosterde, donkere gerstemouten zorgen voor een perfect evenwicht. Reken daarbij nog het aroma van chocolade/karamel en de fruitigheid van de hoge gisting, en je proeft een donker bier met een volstrekt unieke smaak.

Op de European Beer Star (2014) wint LeFort een zilveren medaille in de categorie Belgian Style Strong Ale & goud op de World Beer Awards (2017).

        

Brasserie LeFort

Omer & Marguerite

In 1898 maakt Omer Vander Ghinste voor het eerst kennis met Marguerite Vandamme, de kleindochter van Felix Verscheure, eigenaar van Brasserie LeFort aan het Plein in Kortrijk. Felix startte die brouwerij in 1854 en leidde ze gedurende meer dan 50 jaar.

Brasserie LeFort

1911

Toen Felix Verscheure in 1911 overleed, had hij echter zowel zijn kinderen als zijn schoonkinderen overleefd. Marguerite Vandamme erft de brouwerij en heel wat cafés in Kortrijk. Het brouwen wordt stopgezet en overgebracht naar Bellegem.

Brasserie LeFort

LeFort & Tripel LeFort

De periode van Brasserie LeFort werd gekenmerkt door bieren met een hoog alcoholgehalte. LeFort en Tripel LeFort zijn een eerbetoon aan de rijke traditie van deze Kortrijkse brouwerij.