Hoofdgerecht
Brochette met gestoofde courgette en zuiderse puree.jpg

Brochette met gestoofde courgette en zuiderse puree

Ingrediënten

Voor 4p:

  • 4 mixed brochettes (beenhouwerij)
  • 2 courgettes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 takjes oregano (vers)
  • 1 kg aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 10 halfgedroogde kerstomaten in olie (versmarkt) (+ 2 à 3 eetl. olie uit de verpakking)
  • 10 ontpitte zwarte olijven (blik)
  • 5 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding

(15 min.)

  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
  • Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  • Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2 en schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in blokjes van 1 cm.
  • Rits de blaadjes van de takjes oregano. Hak samen met de basilicumblaadjes grof.
  • Snij de olijven in fijne schijfjes.

Bereiding

1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. 
2 Verhit ondertussen 3 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak ± 10 min. Roer er de oregano en het basilicum onder en kruid met peper en zout.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de mixed brochettes ± 7 min. aan elke kant goudbruin.
4 Pureer de aardappelen en roer er de olijven, de halfgedroogde kerstomaten en 2 à 3 eetl. olie uit de verpakking onder.

Afwerking

Deel dit recept:

lefort_cleaned_packshot.png