Alcoholvolume: 8,8%
Aanbevolen schenk temperatuur: 6-8°C
Inhoud fles: 33cl / 75cl
Inhoud vat: 20L
Smaak: Fruitig en kruid, zachte afdronk
Geur: Fruitig, complex
Uitzicht: Goudblond, dikke witte schuimkraag
Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.
Een bier met body… de volle smaak en de alcohol geven je een warm gevoel dat heel zacht wegvloeit.
Tripel LeFort valt onmiddellijk in de smaak bij bierkenners. Enkele maanden na de lancering wint Tripel LeFort de prijs voor beste Tripel op de European Beer Star Award te Nürnberg.
In 2018 wint Tripel LeFort bovendien nog een gouden medaille op de 2 belangrijkste bierwedstrijden ter wereld: de World Beer Cup in de USA en de World Beer Awards in de UK!
In 1898 maakt Omer Vander Ghinste voor het eerst kennis met Marguerite Vandamme, de kleindochter van Felix Verscheure, eigenaar van Brasserie LeFort aan het Plein in Kortrijk. Felix startte die brouwerij in 1854 en leidde ze gedurende meer dan 50 jaar.
Toen Felix Verscheure in 1911 overleed, had hij echter zowel zijn kinderen als zijn schoonkinderen overleefd. Marguerite Vandamme erft de brouwerij en heel wat cafés in Kortrijk. Het brouwen wordt stopgezet en overgebracht naar Bellegem.
De periode van Brasserie LeFort werd gekenmerkt door bieren met een hoog alcoholgehalte. LeFort en Tripel LeFort zijn een eerbetoon aan de rijke traditie van deze Kortrijkse brouwerij.
Wenst u onze bieren te verkopen? Neem contact met ons op via sales@omer.be
en ontvang alle nieuws over onze brouwerij, nieuwe recepten, evenementen,…
Brouwerij Omer Vander Ghinste is een familiale brouwerij die kwaliteitsbieren brouwt volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken.
© 2021 Omer Vander Ghinste