Tripel LeFort bottle + glass 2022 website

Tripel LeFort

Verkozen tot 'Beste Tripel ter Wereld'

Alcoholvolume: 8,8%

Aanbevolen schenk temperatuur: 6-8°C

Inhoud fles: 33cl / 75cl

Inhoud vat: 20L

Smaak: Fruitig en kruidig, volle smaak met zachte afdronk

Geur: Fruitig, complex

Uitzicht: Goudblond, dikke witte schuimkraag

Tripel LeFort is een krachtig, goudblond, complex degustatiebier van 8.8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte, volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille- kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak.  Aangename hoptoetsen van citrus en limoen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex.

Tripel LeFort valt onmiddellijk in de smaak bij bierkenners. Enkele maanden na de lancering won Tripel LeFort de prijs voor beste Tripel op de European Beer Star Award te Nürnberg. 

In 2018 won Tripel LeFort bovendien nog een gouden medaille op de 2 belangrijkste bierwedstrijden ter wereld: de World Beer Cup in de USA en de World Beer Awards in de UK! En in 2020 kaapte Tripel LeFort de gouden medaille weg op de Brussels Beer Challenge.

                     

 

Verkooppunten

Tripel LeFort is het perfecte bier om met vrienden en familie te degusteren, bij het apéro-moment of tijdens een avond languit tafelen.

Brasserie LeFort

Omer & Marguerite

In 1898 maakt Omer Vander Ghinste voor het eerst kennis met Marguerite Vandamme, de kleindochter van Felix Verscheure, eigenaar van Brasserie LeFort aan het Plein in Kortrijk. Felix startte die brouwerij in 1854 en leidde ze gedurende meer dan 50 jaar.

Brasserie LeFort

1911

Toen Felix Verscheure in 1911 overleed, had hij echter zowel zijn kinderen als zijn schoonkinderen overleefd. Marguerite Vandamme erft de brouwerij en heel wat cafés in Kortrijk. Het brouwen wordt stopgezet en overgebracht naar Bellegem.

Brasserie LeFort

LeFort & Tripel LeFort

De periode van Brasserie LeFort werd gekenmerkt door bieren met een hoog alcoholgehalte. LeFort en Tripel LeFort zijn een eerbetoon aan de rijke traditie van deze Kortrijkse brouwerij.