Hoofdgerecht
Den Herder-10 (Large).jpg

Varkenswangen met LeFort en speculoos

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 grote frietaardappelen
  • 1 kg varkenswangen
  • 2 uien
  • Laurier
  • Tijm
  • Peper en zout
  • 6 koekjes speculoos
  • 1 bokaal rundsfond
  • 2 flesjes LeFort
  • Boter
  • Bruine roux
  • 3 st witloof
  • 1 krop salade
  • Boter
  • 4 el mosterd
  • Vinaigrette

Bereiding

Voorbereiding

-

Bereiding

  • Bak de varkenswangen bruin in boter en doe ze in een pot
  • Git de fond in de pan, roer de bakresten los en voeg toe in de pot
  • Schenk de LeFort in de pot, voeg de speculoos, mosterd, laurier en tijm ook toe
  • Schil de ui en snij fijn
  • Bak de ui lichtbruin en voeg toe aan de varkenswangen
  • Laat dit geheel 1,5u sudderen op laag vuur
  • Bind de saus met roux en werk af met peper en zout

Witloofsalade

  • Snij en was de salade
  • Snij het witloof fijn en voeg bij de salade alsook de vinaigrette

Frieten

  • Schil de aardappelen en snij ze in frieten
  • Verwarm de frietpot op 150° en bak de frieten gedurende 5 min.
  • Verhoog de temperatuur van het frietvet en bak de frieten goudbruin op 180°

Afwerking

Serveren met een heerlijke LeFort!

Deel dit recept:

lefort_cleaned_packshot.png