Voorgerecht
Opmijntaloor-OMER.risotto

Risotto met krab

Ingrediënten

⌛ 35 minuten, 4 personen als voorgerecht

✓ 200g risottorijst
✓ 1 ui
✓ 2 tenen knoflook
✓ 1/2 flesje OMER. Traditional Blond
✓ 1,5 liter kreeftenfond
✓ 170g krab uit blik
✓ 1 citroen
✓ Parmezaanse kaas
✓ Bieslook

Basics: boter, olijfolie

Bereiding

Voorbereiding

Snijd de ui fijn en plet de knoflook.

Bereiding

Stoof de ui en de knoflook aan in een goeie scheut olijfolie. Voeg de risottorijst toe en laat even meebakken.

Blus met een half flesje Omer, laat goed uitkoken en voeg daarna beetje bij beetje kreeftenfond toe. Roer af en toe en laat inkoken tot de rijst gaar is, blijf kreeftenfond toevoegen tot de rijst gaar is.

Zet het vuur uit, voeg de krab toe samen met 3 klontjes boter, citroenzestem het sap van een halve citroen en een beetje Parmezaanse kaas. Roer alles goed door terwijl de kaas & boter smelten.

Kruid indien gewenst nog bij met peper & zout maar voor ons was dat niet meer nodig.

Afwerking

Werk af met fijngesneden bieslook & pair met een heerlijke Omer.

FEESTDAGENTIP: Maak de risotto op voorhand klaar. Voeg als je gasten er zijn gewoon een klein beetje fond toe en laat het kort inkoken. Ziezo, je risotto is op 5 minuten klaar om te serveren!

Recept via Op mijn talloor: https://www.instagram.com/opmijntalloor/

Deel dit recept:

OMER. fles en glas-web