Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimaal gebruik.
⌛ 25 minuten, 2 personen
✓ 250 g pasta naar keuze
✓ 500g asperges
✓ 200g pancetta
✓ 1 ui
✓ 2 tenen knoflook
✓ 75 ml witte wijn
✓ 3 flinke eetlepels mascarpone
✓ Parmezaanse kaas
Basics: peper, zout, olijfolie
Schil de asperges en kook ze samen met de schillen in 20 minuutjes gaar in licht gezouten water.
Schep ze uit de pan, zeef het kookvocht en bewaar het in een aparte kookpot om uw pasta in te koken.
Bak de pancetta goudbruin op een middelhoog vuur. Voeg 1 fijngesneden ui en 2 geperste tenen knoflook toe en stoof mee bij de pancetta.
Blus met een goeie scheut witte wijn. Laat de alcohol verdampen en voeg nadien 3 flinke eetlepels mascarpone toe. Roer door.
Snijd de asperges in hapklare stukken en voeg deze - met uitzondering van de aspergepunten- toe aan de saus.
Kook de pasta gaar in het kookvocht van de asperges met een flinke snuif zout. Kruid intussen de saus bij met peper en zout.
Giet de gekookte pasta bij de saus en roer goed door. Werk af met de aspergepunten, een royale portie Parmezaanse kaas en zwarte peper.
Pasta met asperges, pancetta en room, perfect klaar te maken terwijl je geniet van een OMER. Traditional Blond.
en ontvang alle nieuws over onze brouwerij, nieuwe recepten, evenementen,…
Brouwerij Omer Vander Ghinste is een familiale brouwerij die kwaliteitsbieren brouwt volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van de modernste technieken.
© 2025 Omer Vander Ghinste