Nieuws

Mijlpaal: Brouwerij Omer Vander Ghinste overschrijdt de kaap van 100.000 hectoliter per jaar

19/12/2018

19 december 2018 staat voortaan als een mijlpaal in de geschiedenis van Brouwerij Omer Vander Ghinste.  Voor het eerst in het bestaan van de brouwerij werd de kaap van de 100.000 hectoliter bier per jaar overschreden. De brouwerij werd in 1892 opgericht door Omer Vander Ghinste in Bellegem en heeft sindsdien steeds een gestage groei gekend. 

Terwijl Brouwerij Omer Vander Ghinste 20 jaar geleden nog hoofdzakelijk een regionale pilsbrouwerij was, is de brouwerij op vandaag uitgegroeid tot een nationale speciaalbierbrouwerij met internationale ambities. 
Het blonde karakterbier OMER. Traditional Blond heeft voor een versnelling in de groei van de brouwerij gezorgd. Het in 2016 gelanceerde bier Tripel LeFort, zorgde voor een extra acceleratie door in 2018 de gouden medaille weg te kapen op de 2 belangrijkste bierwedstrijden ter wereld als “Beste Tripel”. 
De mijlpaal “100.000 hectoliter” per jaar is dan ook de bekroning op het harde werk van het volledige team van Brouwerij Omer Vander Ghinste.

Investeringen

Midden 2018 werd de nieuwe, moderne brouwzaal in gebruik genomen. Deze nieuwe brouwzaal, die de oude brouwzaal uit 1947 vervangt, laat ons toe de capaciteit uit te breiden. 
In de brouwerij, in het centrum van Bellegem, investeren we verder in gisting, lagering en een nieuwe bottelarij  zodat het volledige productieproces in de historische gebouwen, waar het in 1892 begon, plaatsvindt. 
Daarnaast wordt op een boogscheut (in Zwevegem) een nieuw logistiek centrum voorzien. 
Met deze investeringen kan de brouwerij de consistente kwaliteit van de bieren verder garanderen. 

Brouwerij Omer Vander Ghinste is een onafhankelijke, familiale brouwerij die kwalitatieve en 
authentieke bieren brouwt, gebruik makend van de modernste technieken met respect voor traditie. Momenteel staat de 4de generatie Omer Vander Ghinste aan de leiding van de brouwerij.