Nieuws

OMER. Brut Nature - Limited Edition!

18/11/2020

12 jaar geleden lanceerden we ons eerste hoge gistingsbier, OMER. Traditional Blond. Het succes van dit blonde degustatiebier overtrof onze hoogste verwachtingen. Met de komst van de 5de generatie Omer Vander Ghinste, en in samenwerking met de brouwmeesters, kwamen ook nieuwe ideeën en creativiteit in de brouwerij. Met veel trots presenteren we u dan ook ons nieuwste bier: OMER. Brut Nature

OMER. Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gisten (Brett) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden.

Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 nobele hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak.
De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met wilde gisten vereisen een brouwproces van minimum 8 weken.

Bekijk hier de video van de lancering van OMER. Brut Nature:

Klik hier voor een lijst met alle verkooppunten van OMER. Brut Nature of klik door naar onze gloednieuwe webshop!

Tip: probeer 6 flessen OMER. Brut Nature te bemachtigen. Degusteer een fles en bewaar de andere 5. Zo proef je jaar na jaar het effect van de wilde gist op de smaak. Een aanrader!

Al 5 generaties lang dragen onze meesterbrouwers de kwaliteit van het bier hoog in het vaandel. Passie, kennis maar ook creativiteit liggen aan de basis van het wonderlijke bier dat we kroonden tot ‘OMER. Brut Nature’. Dit éénmalig, unieke brouwsel, met maar liefst 5 nobele hopsoorten (waaronder Belgische hop), en gebruik makend van dry hopping is een echt pareltje op brouwtechnisch vlak.