Hoofdgerecht
stoverij

Stoverij met Rouge Max (en peperkoek)

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • mager runderstoofvlees (beenhouwerij): 1 kg
  • appelen: 1
  • verse platte peterselie: 3 takjes
  • verse tijm: 2 takjes
  • uien: 2
  • boter: 2 eetl.
  • peperkoek: 2 sneetjes
  • oud brood: 1 sneetjes
  • mosterd: 1 eetl.
  • Rouge Max: 3x25 cl
  • laurier: 2 blaadjes
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding

(10 min., de dag voordien)

  1. Trek de blaadjes van de takjes peterselie en hou apart. Bind de peterselietakjes samen met de tijm en de laurierblaadjes vast met keukentouw.
  2. Schil de appel en snij in blokjes.
  3. Snij de uien in stukjes.

Bereiding

(De dag voordien (10 min. + 1 u. 30 min. sudderen + 12 u. in de koelkast)
  1. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de kookpot.
  2. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en stoof de uien glazig. Voeg de blokjes appel en het stoofvlees toe en overiet met de Rouge Max. Doe het kruidentuiltje erbij.
  3. Besmeer het brood met de mosterd en leg in de kookpot. Verkruimel er ook de peperkoek over.
  4. Laat 1 u. 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zet 1 nacht in de koelkast.

Afwerking

Serveer met verse frietjes of brood

Het fruitige, volle karakter van Rouge Max geeft een extra touch aan deze stoverij!

Deel dit recept:

Rouge Max bottle + glass web 2021

Andere recepten met Rouge Max