Nieuws

LeFort Sour Oaked: een sublieme blend van LeFort en lambiek

10/02/2021

Brouwerij Omer Vander Ghinste is al 129 jaar bedreven in het brouwen en blenden van foederbier. Het was dan ook een logische stap om met deze jarenlange geperfectioneerde kennis en ervaring verder te experimenteren, met een heerlijke creatie als resultaat: LeFort Sour Oaked.

LeFort Sour Oaked is een blend van LeFort (bier van hoge gisting) en lambiek (bier van spontane gisting dat 18 maanden rijpt op eikenhouten vaten). Het bier heeft een fruitig karamel karakter met een licht zure droge toets.

De naam LeFort doet vast een belletje rinkelen. Dit donkerbruin bier heeft een licht geroosterde toets, afkomstig van de donkere gerstemout. De gekende LeFort-smaak neemt de bovenhand en is de basis van deze zorgvuldig gebalanceerde blend. LeFort beschikt over de perfecte complementaire eigenschappen om te blenden met foederbier. Dit foederbier, ook wel ‘lambiek’ genoemd, onderging een spontane gisting door wilde gisten in de Bellegemse buitenlucht en werd gerijpt in eikenhouten foeders.

Het complexe karakter van het donkere bier in combinatie met de lichtzurige frisse smaak van het foederbier brengt een sublieme blend van 9° tot stand die elke bierkenner moet geproefd hebben!

Hier kopen

Foodpairing suggesties:

  • Voorgerecht: Gegrilde Langoustines met kruidenolie
  • Hoofdgerecht: Argentijnse Rib-Eye met Chimichurri en gekonfijte krielaardappeltjes
  • Dessert: Chocolademousse van zwarte chocolade (min. 70 %) en rode vruchten zoals jeneverbessen, frambozen, …

 

LeFort Sour Oaked is een Limited Edition bier dat in beperkte oplage afgevuld is in 75cl flessen. Er werden in totaal slechts 19.000 flessen gebrouwen.

Het bier is vanaf 27 januari beschikbaar bij Colruyt, Spar en Alvo, de betere drankenhandel en vanaf 5 februari op de webshop van Brouwerij Omer Vander Ghinste.